Home / Mobile / iOS / iPhone SE 16GB kini dijual pada harga RM1,699 di Malaysia

iPhone SE 16GB kini dijual pada harga RM1,699 di Malaysia

Harga iPhone kini semakin murah. Tapi untuk iPhone SE aje la. Melalui laman Facebook Switch – antara penjual rasmi produk Apple di Malaysia telah mengumumkan harga iPhone SE 16GB kini dijual pada harga RM1,699. Sebagai perbandingan, harga telefon pintar keluaran Apple berkenaan dijual pada asalnya adalah RM1,945.

Sungguhpun pengurangan harga sebanyak RM250 ini tidak mendatangkan apa-apa kesan bagi pemilik-pemilik iPhone lain, ia tentunya dapat menarik minat pengguna yang ingin mencuba kelainan menggunakan iPhone pada harga yang lebih menjimatkan. Tambahan pula, peranti ini sudah berada di pasaran lebih kurang setahun secara rasminya dan pengurangan harga ini tentunya satu langkah yang amat diperlukan.

Bagaimanapun, setakat ini hanya Switch yang menawarkan penurunan harga bagi iPhone SE 16GB. Wakil penjual lain seperti Machines dan Apple masih lagi menetapkan harga jualan pada RM1,949. Selain itu, harga untuk iPhone SE 64GB masih lagi kekal pada harga RM2,199.

Untuk maklumat lanjut, layari laman jualan atas talian Switch.

Imej diperoleh dari laman Facebook Switch

About Shahrul Yusof

Penulis berpengalaman di dalam bidang ICT selama 8 tahun dan kerap mengikuti perkembangan ICT semasa baik di dalam mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

4 comments

  1. Ipong tak pernah menarik perhatian aku. Aku tetap suka Sony Xperia, dulu kini dan selamanya… X’D

  2. tp 16gb je. huhu best
    RAIHANAH AHMAD recently posted…Resveratrol Bantu Melegakan Sakit LututMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge