Home / Internet / Maybank2u kini tawar tambah nilai untuk Steam Wallet, MOLPoints dan MyCard

Maybank2u kini tawar tambah nilai untuk Steam Wallet, MOLPoints dan MyCard

Maybank telah memperkembangkan penawaran perkhidmatannya melalui Maybank2u dengan kini merangkumi Steam Wallet, MOLPoints dan MyCard. Perkhidmatan ini memudahkan urusan transaksi buat pengguna yang selama ini bergantung dengan penggunaan kad debit untuk tujuan pembelian atas talian.

Transaksi ini boleh dilakukan melalui laman web Maybank2U dan juga aplikasi mudah alih. Bagaimanapun, tambah nilai pembelian perkhidmatan-perkhidmatan seperti Steam Wallet dan MOLPoints tidak akan dimasukkan terus ke akaun berkenaan. Sebaliknya pengguna akan menerima kod tambah nilai menerusi SMS yang akan digunakan untuk menambah nilai pada akaun dompet digital berkenaan.

Ciri terbaru ini membolehkan para pelanggan Maybank yang tidak memiliki kad kredit membuat pembelian permainan melalui Steam. Hal ini berikutan kad debit Maybank telah ditetapkan secara default untuk menyekat sebarang transaksi yang melibatkan pembelian melalui platform permainan popular berkenaan.

Sumber berita diperoleh dari Laman Web Maybank2u

About Shahrul Yusof

Penulis berpengalaman di dalam bidang ICT selama 8 tahun dan kerap mengikuti perkembangan ICT semasa baik di dalam mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge