Home / Mobile / WhatsApp kini menyokong pemindahan Semua jenis Fail

WhatsApp kini menyokong pemindahan Semua jenis Fail

WhatsApp kini membenarkan pengguna untuk menghantar apa jua jenis fail melalui sebuah kemaskini terbaru yang diterbitkannya. Buat masa ini saiz fail yang boleh dipindahkan masih lagi dihadkan sungguhpun pihak WhatsApp masih belum menyatakan secara terbuka.

Pengguna pada asalnya hanya dibenarkan untuk berkongsi imej dan dokumen PDF sahaja di dalam perbualan. Kini, melalui kemaskini terbaru ini semua jenis fail boleh dihantar asalkan ianya tidak melebihi 100MB. Terdapat desas-desus yang mengatakan pengguna iOS boleh menghantar fail yang bersaiz lebih besar.

Pemindahan fail ini turut berfungsi pada WhatsApp Web dan klien desktop. Kemudahan ini menjadikan pemindahan fail antara pengguna lebih pantas berbanding penggunaan emel. Walaupun begitu, mungkin terdapat sesetengah pengguna yang cenderung tidak memuat turun fail lampiran yang besar kerana boleh memberi kesan terhadap tahap penggunaan kuota data internet apabila menggunakan aplikasi perbualan ini pada peranti mudah alih.

Sumber berita diperoleh dari WhatsApp

About Shahrul Yusof

Penulis berpengalaman di dalam bidang ICT selama 8 tahun dan kerap mengikuti perkembangan ICT semasa baik di dalam mahupun di luar negara. Penulis boleh dihubungi melalui

One comment

  1. Info yang sangat bagus.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge