Artikel Terkini

Abuk Gunung Merapi

Balik dari mengeteh bersama Haji Kasuan and The Gang, kelihatan banyak debu di atas motor Honda EX5 kepunyaan aku. Di sekeliling aku juga begitu. Dipenuhi dengan debu-debu putih. Mulanya aku sangka ianya abu yang berterbangan dari tempat pembakaran satay. Dalam perjalanan pulang juga aku terpaksa mengenyit-ngenyitkan mata aku untuk mengelakkan ...

Read More »

Jangan Takut Kahwin Awal

Aku copy dari laman web iLuvIslam. Untuk renungan kita bersama. Apa perlunya masyarakat kita memberi beban kepada bakal pengantin dalam hal remeh temeh, sedangkan dengan berkahwin kita dapat menghalang daripada berlakunya perzinaan.Nota : Bagaimana seorang pelajar tahun akhir Universiti yang hampir bunuh diri kerana depresi setelah ditinggalkan kekasih mengubah kehidupannya ...

Read More »

Dosa Orang Bercouple

Perkara yang paling mudah untuk kita buat dosa tanpa sedar adalah bercouple. Akal sering menipu, nafsu sering menggoda ketika kamu sedang mabuk bercinta. Walaupun kamu sedaya upaya mengatakan kamu adalah manusia yang paling soleh/solehah untuk pasangan kamu, apabila kamu sedang bercouple kamu sukar untuk mengelak dari menanggung apa yang dipanggil ...

Read More »

Strepsils

Sepanjang tiga hari lepas, sudah 12 bijik Strepsil sudah aku hisap. Sakit tekak aku masih macam tu jugak. Suara masih serak. Ada improvement sikit. Dari langsung takda suara ke suara serak-serak basah. Sangat seksi suara aku sekarang ini kalau kamu nak tahu. Masa ini adalah masa yang sangat sesuai untuk ...

Read More »

Ulat Tiket 2

Pada suatu petang yang damai di Hentian Bas Sementara Bukit Jalil. Ulat Tiket : Bang, bang. Nak balik mana bang? Sylarius : Nak balik rumah. Ulat Tiket : Gampang (dalam hati)

Read More »

Gomo Kelate Gomo!

Juara Piala Malaysia 2010 aku sasarkan Kelantan. Aku bukan orang Kelantan dan aku sokong Kelantan bukan sebab aku suka dengar dikir barat, bukan sebab keropok ikan Kelantan sedap, bukan sebab aku suka lepak makan kat kedai tom yam abe Kelate, bukan sebab awek-awek Kelantan yang comel lote dan yang pastinya ...

Read More »

Lelaki Labah-Labah

Kerja juruteknik ni bukan setakat kena pandai buka-buka skru dan godek-godek barang aje, stamina dan skill pun kena bagus juga. Pagi-pagi ni wireless router buat hal pulak. Laptop-laptop yang bersambung tak dapat IP Address. Godek-godek dekat laptop-laptop semua tak jalan. Balik-balik keluar ikon segi tiga kuning. Invalid IP Address. Last-last ...

Read More »

Pagi di Paloh

Aku sentiasa berharap agar kantin di sekolah aku menjual roti canai. Perut aku hanya akan berasa puas apabila berjaya menelan 2-3 keping roti canai sebagai sarapan pagi. Jika tiada roti canai, nasik lemak menjadi sarapan alternatif aku. Koko krunch, honey star, cornflakes atau Quacker Oats semua memang tak akan masuk. ...

Read More »

Perempuan Mengorat Lelaki

Based on ieQa sWetLuv entry. Berdasarkan entri ieQa sWetLuv. Tidak salah rasanya untuk seorang perempuan mengorat lelaki. Cuma macam mana cara mengorat tu je yang buatkan jadi salah. Nak mengorat tu jangan sampai nampak sangat gediknya. Berpada-pada, jangan terlebih dan jangan terkurang. Tips penting untuk para awek-awek yang nak mengorat ...

Read More »